Jak zrobić pyszne spaghetti po studencku?

Jak zrobić pyszne spaghetti po studencku?

Bez wątpienia większość z nas jest zakochana w wyśmienitym, domowym spaghetti. Jednak jak wiadomo - studenckie życie nie oszczędza nikogo, dlatego proponujemy Ci przygotowanie prostej, studenckiej wersji bez większych upiększeń. Ma być smacznie i obficie. Dodatkowo podpowiemy między innymi, jakich naczyń najlepiej użyć. Wszystko od A do Z. Jesteśmy pewni, że nie będziesz zawiedziony danym przepisem.

Zacznijmy od kupna odpowiednich składników

No dobrze, żeby przygotować wspomniane spaghetti potrzeba nam konkretnych składników. Co kupić? Przeszukując półki sklepowe, sięgnij najpierw po makaron spaghetti. Ten idealnie się sprawdzi. Jeżeli liczysz kalorie i jesteś na diecie redukcyjnej, warto też uwzględnić makaron pełnoziarnisty. Ten ma znacznie mniej kalorii oraz jednocześnie zdecydowanie bardziej się najesz. Ponadto musisz kupić passatę lub sos pomidorowy dedykowany daniu i do tego koncentrat. Nabądź też czosnek i cebulkę, a właściwie dużo czosnku i cebulki. O właśnie, jeszcze przyprawy. Oregano, bazylia, czosnek granulowany, sól, pieprz. Tylko tyle i aż tyle. Co do mięsa, możesz zdecydować się na mięso wołowe bądź wieprzowe. Ostateczny wybór powinien być uzależniony od upodobań. Wtedy na pewno uzyskasz bardzo dobre danie.

Co z wspomnianymi naczyniami?

Aby przyrządzić nie tylko spaghetti, ale też inne cudne dania, należy wziąć pod uwagę ambition garnki. Dlaczego akurat te? To wybór na lata, który odznacza trwałość. Sama firma znajduje się już długo na rynku, wyrobiła swoją niewątpliwą renomę dzięki produktom najwyższej jakości. Wytrzymałe garnki przetrwają każdą kuchenną bitwę pod postacią w tym wypadku gotowanego makaronu. Nawet, jeżeli początkowo coś pójdzie nie tak, dobry garnek może uratować Twoje danie. Ponadto patelnia i drewniane łyżki. Nie wyobrażamy sobie mieszać sosu łyżką ze stali nierdzewnej. Moglibyśmy narazić delikatny materiał patelnie na zarysowania bądź nawet poważne uszkodzenia.

Bez obijania się, do roboty!

Przechodzimy do konkretów. Najpierw ugotuj makaron. Następnie pokrój czosnek, posiekaj cebulkę. Wrzuć wszystko na rozgrzany olej lub oliwę. Gdy osiągniesz już złocisty kolor, dodaj mięso. Systematycznie mieszaj, czekając aż mięso dojdzie. Przypraw mięso solą i pieprzem. Potem czas na sos, wlej wszystkie składniki w pożądanej ilości. Po utworzeniu sosu dodaj resztę przypraw. Dodatkowo możesz też gotowane danie oprószyć świeżo startym serem. Poezja! Z pełnym przekonaniem stwierdzamy, że nie będziesz miał z daną potrawą absolutnie żadnego problemu.